Vďaka punču obdarovali rodiny

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. januára 2018, 08:13
  • Autor:vd

Človeku, čo nemá príliš na rozhadzovanie, keďže nemôže naplno zarábať pre chorobu svojho či jemu zvereného dieťaťa, padne iste vhod každé euro. Na sklonku minulého roka obdarovali členovia Lions clubu štyri piešťanské rodiny, ktoré sa ocitli v zlej finančnej situácii.

Sumu 1200 eur im rozdelili rovnakým dielom. Peniaze získali z výťažku charitatívnych akcií, ktoré každoročne usporadúvajú. „V minulosti sme pokryli účty za elektrinu, plyn či nákup potrieb pre rodiny s deťmi zo sociálne slabých rodín,“ uviedla Kamila Kubáňová z Lions clubu (LC).
„Na sklonku roka nám mestskí úradníci z oddelenia sociálnych a školských služieb vytypovali štyri rodiny, ktorým sme prispeli rovnakým dielom po tristo eur. Stretnutie s obdarovanými občanmi sa uskutočnilo za účasti viceprimátora Martina Vala,“ dodala K. Kubáňová.
„Hlavný zdroj našich príjmov máme z usporiadania charitatívnych akcií, najmä z predaja vianočného punču. Dlhé roky si držíme vysokú úroveň jeho kvality a chuti, ide o jeden z najlepších punčov na piešťanských trhoch. Jeho kúpou prispeli všetci ľudia na dobrú vec, veď celý výťažok z predaja smeroval na charitatívne účely,“ skonštatovala členka klubu.
Tento klub najviac podporuje už takmer dve desaťročia Charitu sociálnej starostlivosti a služieb pre zrakovo postihnutých občanov Piešťan. Členovia LC Piešťany predávajú punč dobrovoľne bez nároku na odmenu. Prostriedky na charitu tiež získavajú z každoročne poriadaného oldies tanečného večera pod názvom Halali.
V novom roku plánujú tancovačku na 19. január, bude v priestoroch hotelovej akadémie. „Našou charitatívnou akciou je i Tenisový turnaj im memoriam MUDr. Veresa – nášho prvého prezidenta klubu – a tiež golfový turnaj,“ dodala K. Kubáňová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav