Slovenský pohár v basketbale žien už tento víkend

  • Šport / Basketbal
  • 17. januára 2018, 08:44
  • Autor:Tomáš Horký

Už počas nasledujúceho víkendu budú Piešťany hostiť ďalšie významné basketbalové podujatie. Po roku sa v Diplomat aréne opäť uskutoční finálový turnaj Slovenského pohára žien 2018. Od piatka do soboty sa tu stretne šesť najlepších extraligových tímov.

Trofej budú obhajovať Piešťanské Čajky, ktoré minulý rok dokázali prvýkrát zvíťaziť. Podarí sa im obhájiť trofej v domácom prostredí? V konkurencii Good Angels Košice a posilneného MBK Ružomberok to nebudú mať jednoduché.
Obhajoba bude náročná
Čajky budú obhajovať minuloročné víťazstvo opäť na domácej palubovke. Ale ako znie známa fráza, „obhájiť je ešte náročnejšie, ako vyhrať prvýkrát“. Chuť po úspechu majú, samozrejme, Good Angels, ale aj MBK Ružomberok . O sile košického celku nemusíme hovoriť, ale práve celok z Liptova posilnili nedávno dve kvalitné Američanky, čo ich silu ešte znásobilo.
Práve Ružomberok bude s najväčšou pravdepodobnosťou semifinálovým súperom Čajok. Hoci Piešťanky v extralige obe stretnutia vyhrali, v Slovenskom pohári nemajú nič isté.
„Nebude to vôbec jednoduché. Minulý rok nám Slovenský pohár vyšiel nadmieru. Bol to fantastický zážitok, družstvo sa parádne stmelilo a zaslúžene sme vyhrali. Momentálne je to pre nás veľká výzva, no nechceme rozprávať o obhajobe alebo mať veľkohubé reči. Ideme krok za krokom. Vyzerá to, že v semifinále sa stretneme s Ružomberkom, čo bude nesmierne náročné. Posilnili sa o dve Američanky a aj oni majú finálové ambície. Musíme sa sústrediť na detaily, bojovať o každý kúsok ihriska, o každú loptu a hlavne musí mať náš výkon charakter. To nám v posledných zápasoch trošku chýbalo,“ vraví pred víkendovým Slovenským pohárom tréner Čajok Martin Pospíšil.
Čajky v posledných zápasoch nevykazujú práve ideálnu formu, no tento týždeň chcú všetko sústrediť na tímovú prácu, aby na víkendový turnaj boli stopercentne pripravené. „Musíme sa dať poriadne dokopy a pripraviť sa na Slovenský pohár, ktorý je jeden z vrcholov sezóny. Potrebujeme sa držať nášho konceptu a aby sa nám vyhýbali výpadky koncentrácie. Každá hráčka musí ísť za hranicu svojich možností. Len tak môžeme uspieť. Je to krátkodobý turnaj, všetko prebehne za necelé tri dni, môže sa stať všeličo,“ pokračoval kouč.
Aj samotné hráčky si uvedomujú, že ich výkony v posledných stretnutiach neboli ideálne. Dobrou previerkou pred víkendovým pohárom bude stredajší domáci zápas s Good Angels Košice, ktorý bude posledným kolom základnej časti extraligy. „Bude to dobrá previerka. Budeme mať výhodu domáceho prostredia a dúfame, že nás príde povzbudiť čo najviac fanúšikov, pretože ich určite budeme najmä na Slovenskom pohári potrebovať,“ uviedla za hráčky Terézia Páleníková.
Denné vstupenky za tri eurá
Vedenie organizátorského klubu z Piešťanských Čajok stanovilo vstupné nasledovne. Denné vstupenky v piatok a sobotu budú v hodnote tri eurá a zahŕňajú obe štvrťfinálové, resp. semifinálové stretnutia. Vstupenka na nedeľný finálový zápas bude tiež v cene tri eurá. Držitelia sezónnych permanentiek majú vstup zahrnutý v rámci permanentky. Po novom sa vstupenky budú predávať v pokladni Diplomat arény cez vonkajšie okienko. Každý fanúšik dostane aj osemstranový bulletin s informáciami o Slovenskom pohári a jeho účastníkoch.
Fanshop i tanečnice
V rámci Slovenského pohára 2018 chystajú Piešťanské Čajky aj sprievodný program. V piatok od 15:30 sa uskutoční slávnostné otvorenie kamenného fanshopu v Diplomat aréne, kde si fanúšikovia budú môcť zakúpiť zaujímavé spomienkové a fanúšikovské predmety s tematikou Čajok. Fanshop bude otvorený počas celého turnaja Slovenského pohára a po ňom budú spresnené otváracie hodiny v ďalšom priebehu sezóny.
Čajky si medzi seba opäť pozvali žiakov Základnej umeleckej školy v Piešťanoch, ktorí svojimi vystúpeniami vyplnia program počas zápasových prestávok, ako bolo pri podobných príležitostiach zvykom v posledných sezónach.

Program Slovenského pohára:


piatok 19. 1. – štvrťfinále
■ 16:30 č. 1: MBK Ružomberok – BKM Junior UKF Nitra
■ 19:00 č. 2: ŠBK Šamorín – BK ŠKP 08 Banská Bystrica
sobota 20. 1. – semifinále
■ 15:30 č. 3: Piešťanské Čajky – (Ružomberok/Nitra)
■ 18:00 č. 4: Good Angels Košice – (Šamorín/Banská Bystrica)
nedeľa 21. 1. – finále
16:00 č. 5: víťaz č. 3 – víťaz č. 4

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava